”Ljuvliga

Ljuvliga O’boy-bollar

20–25 st bollar eller en O’boybollstårta


Ingredienser
250 g rumsvarmt normalsaltat smör
2 1⁄2 dl O’boy
8 dl havregryn
1–2 dl pärlsocker eller kokosflingor


Gör smeten såhär
Börja med att vispa smör och O’boy med elvisp.
När krämen är fluffig tillsätter du havregrynen och fortsätter vispa med hög hastighet. Tanken är att du ska ”slå sönder” en del av havregrynen med elvispen. Det ger krämiga och smakrika bollar. Den färdiga smeten ska vara lite kladdig, men du ska kunna rulla bollar.
Häll upp havregrynen i en stor skål och och häll O’boy-krämen över.

O’boy-bollar
Rulla smeten till 20–25 bollar, beroende på hur stora du vill ha dem.
Häll upp pärlsocker/kokos i en djup tallrik och rulla bollarna i garneringen.
Ät minst en på stående fot.

O’boy-bollstårta
Ta 2⁄3 av smeten och tryck ut den i en springform, 10–20 cm i diameter (ju mindre form, desto högre tårta).
Ställ den kallt så att den stelnar (Tips: den stelnar på ett kick i frysen).
Rulla under tiden små bollar av resterande smet och rulla i pärlsocker/kokos.
Ta ur O’boy-bollsbotnen ur springformen och rulla kanterna i pärlsocker/kokos.
WOW, beundra mästerverket!

Förvaring
Bollarna förvarar du bäst i en tätslutande burk i kylskåpet.
De går också bra att frysa.
Tårtan går också bra att förvara utan plast några dagar i kylskåp om du har svårt att täcka den.

Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.