”Varm

Varm O’boy-kladdkaka


Ingredienser
150 g smör
4 dl O’boy
3 ägg
1 dl vetemjöl

Topping (valfritt)
100 g marshmallows
2 dl vispgrädde


Gör såhär
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Tillsätt O’boy i smöret.
Knäck i äggen.
Och till sist i med mjölet.
Rör ihop allt till en smet.
Häll smeten i en smord och ”O’boyad” springform, ca 20 cm i diameter.
(Slicka skålen!)
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 13–15 minuter. Håll koll på konsistensen, den ska vara fast i kanterna men dallra ganska mycket i mitten.
Ta ut och, om du vill, lägg på marshmallows som får smälta in i kakan.
Toppa gärna med fluffig vispad vispgrädde.

Vi använder cookies för att underlätta användningen av denna webbplats. Om du vill veta mer om vad cookies har för funktion eller om du vill ta reda på hur du kan ändra dina inställningar för cookies tittar du under "Policy för cookies". Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen accepterar du vår policy för användning av cookies så som den definieras i Policy för cookies.