O'BOY LESS SUGAR
Lika god som vanlig O’boy men med 30% mindre tillsatt socker.

Vi har funnits i skafferiet hos de flesta barnfamiljer sedan 1960. Idag dricks det nästan två miljoner glas O’boy om dagen och många anser att det är den givna drycken efter skolan, när man är sugen på något gott, eller som ett extra tillägg till frukostmackan. O’boy Less Sugar är lika god som vanlig O’boy, men med mättande fibrer och 30% mindre tillsatt socker jämfört med O’boy Original. Dessutom innehåller O’boy Less Sugar inga sötningsmedel.
Så här gör du din perfekta O’boy Less Sugar
- Häll upp 2 dl av din favoritmjölk i ett glas
- Använd 3-4 teskedar O’boy Less Sugar
- Rör om
- Ladda!
O’boy Less Sugars innehåll
Ingredienser: Socker, 22% fettreducerad kakao (med emulgerings-medel sojalecitin), inulin (cikoriarotfiber), salt, arom (vanillin).
Förvaring: Tillslutet och torrt, ej över normal rumstemperatur.
Näringsvärde:

30% reducerat sockerinnehåll i jämförelse med O’boy Original-pulver. I färdig dryck tillkommer mjölksocker.
Vad är sojalecitin/emulgeringsmedel?
Sojalecitin är ett fettämne (fosfolipid) som utvinns ur sojaoljan. Den används främst som emulgeringsmedel, för att få ingredienser att blanda sig. I O’boy används det för att få pulvret att lösa sig i mjölken. Sojalecitin finns i nästan all choklad.
Vad är inulin?
Inulin (cikoriatrotfiber) är en 100 % naturlig fiber som tas fram ur cikoriarötter och räknas som en kostfiber. Cikoria är en flerårig örtväxt som använts som medicinalväxt och rekommenderades redan på 1700-talet av Carl von Linné. Inulin är en vanlig livsmedelsingrediens i Europa och används ofta som ingrediens i bl.a. det italienska köket.


