Knaprig O'boy-granola

Knaprig O'boy-granola

10–12 dl granola


Ingredienser
7 dl havregryn
1⁄2 dl kokosolja (med eller utan kokossmak)
2 dl O'boy Less Sugar
3⁄4 dl honung eller agavesirap
VALFRITT: 1 dl hackad fin mörk choklad, ex Marabou Premium
VALFRITT: 2 dl frön eller nötter


Gör såhär
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda en flytande “kräm” av kokosolja, O’boy Less Sugar och honung/agavesirap.
Häll upp havregrynen i en stor skål och och häll O’boy-krämen över.
Rör om tills havregrynen är helt täckta av kräm.
Täck en plåt med bakplåtspapper.
Häll upp granolan på plåten och sprid ut.
Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om.
Baka ytterligare 10–15 minuter.
Vill du ha riktigt stora kluster häller du på hackad choklad på den varma granolan och rör om försiktigt.
Kyl sedan helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar.
Förvara i en lufttät behållare upp till tre veckor (den kommer aldrig räcka så länge!)